Почетна ВЕСТИ ВЕСТИ 2017-2018 Међународни дан матерњег језика
Међународни дан матерњег језика ПДФ Штампа Ел. пошта
среда, 21 фебруар 2018 21:34

 

У школској библиотеци обележен је Међународни дан матерњег језика.

Међународни дан матерњег језика (енгл. International Mother Language Day) се обележава сваке године 21. фебруар широм света. Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма. Овај дан је успостављен 1999. године од стране УНЕСКО-а а на предлог Бангладеша и обележава се редовно од 2000. године.




Ученици су читали омиљене стихове и одломке романа.



Ученицима и колегама поздравним речима обратила се Бранка Миладиновић, школски библиотекар:

"Поштовани директоре, наставници, учитељи, драги читаоци, овом приликом бих да вам пожелим добродошлицу у да вам се захвалим што сте се у оволиком броју одазвали манифестацији и тиме учинили овај тренутак посебним. Сви смо свесни чињенице да су књиге и читање негде у запећку, да се књижевном делатношћу, читањем а ни писањем не можемо баш похвалити. Некада се много више читало, а данас нове генерације прибегавају савременим технологијама, интернету, пре свега".




"Да бисмо барем мало променили такво стање које нас не води ка светлој будућности, данас смо се окупили овде у библиотеци, месту које одише духом књига. Ученици који су данас овде представиће се рецитовањем, читањем, а неки од њих и оним што је њихових руку дело - што су сами написали" - наставила је Бранка Миладиновић.






"Са манифестацијом почињемо тачно у 5 до 12, што није случајно, ова ситуација указује на то да је крајње време да се окренемо читању, које заиста јесте права посластица и духовна храна" - додала је школски библиотекар.









Ученицима су на крају послужени медењаци и освежење.


Текст: Бранка Миладиновић

Фото: Милица Миладиновић

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер