Почетна ВЕСТИ ВЕСТИ 2022-2023 Срећно матуранти, храбро у нове победе!
Срећно матуранти, храбро у нове победе! ПДФ Штампа Ел. пошта
недеља, 18 јун 2023 19:53

 

Током школовања, свака генерација има посебне тренутке, које памти и носи кроз живот, али оно што се никада не заборавља јесте сам завршетак осмог разреда, једног периода који представља прекретницу у животу сваког појединца. Сам крај основне школе, за ученике носи  посебну драж, јер осим тога што се припремају за пријемни испит, и упис онога што су одабрали, оно што је њима од изузетне важности, а и нама као установи, јесте управо матурско вече и настојање да та церемонија  протекне у најбољем реду.


Матуранти наше школе, генерација 2015/2016. је у петак вече, 16. јуна, свечано обележила тај тренутак. Елегантно обучене девојчице и дечаци, у несвакидашњим хаљинама и кошуљама, окупили су се заједно са својим разредним  старешинама, директором школе и  осталим наставницима у новој фискултурној сали. Програм је започет наступом КУД- а „Копаоник“ из Лепосавића. Кликом на слику погледајте видео.


Након тога, матурантима, али и свим присутнима се обратио директор школе. Он се осврнуо на све што су они прошли, поменувши  и ванредне околности у настави, јер је управо ова генерација била принуђена на учење на даљину, услед Корона вируса, који је био велики непријатељ људском здрављу, а затим и свему осталом. Захвалио им се јер су успели да савладају бројне тешкоће и препреке и што ни у једном тренутку нису посустали на путу ка својим циљевима.

Драган Радовановић, директор школе

Наша школа,  је препознатљива по томе што годинама уназад њени ученици, освајају места на такмичењима и то на свим нивоима. Као што пракса налаже, и ове године су разредне старешине уручиле ученицима пригодне награде у виду књига, за освојена места на такмичењима.

Директор школе је посебно честитао ђаку генерације, Жељани Благојевић, и спортисти генерације, Михајлу Јанковићу на постигнутим резултатима током школовања. Захвалио им се што су ишли стопама својих претходника и што су представили нашу школу у најбољем светлу.

Ђак и Спортиста генерације са својим одељењским старешинама

Жељана Благојевић, Ђак генерације

Михајло Јанковић, Спортиста генерације

На наше будуће наде су мислиле и друге установе, организације и општине. Међу њима су се истакли: Учитељски факултет који им је поклонио таблет и спортску опрему, Пољопривредни факултет, који им је наменио таблет и лопту, агенција  „Holiday“ која је ђаку генерације поклонила седам дана на Златибору, општина Пећинци која је за наше најбоље ученике припремила лаптоп и спортску опрему.

На наше велико задовољство, гост нам је била Ивана Ракић, председница Удружења „Подржи ме“ из Косовске Митровице. Она је, као најближи сарадник Милорада Арлова, председника Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, прочитала његово писмо намењено матурантима. Из писма смо могли чути, Арловљеву захвалност нашој деци на знању, марљивости, али и храбрости коју сасвим сигурно деца која нису са ових простора немају. Такође, у писму је показао своју радост што ће ученици општине Лепосавић, међу којима су и ученици наше школе и ове године боравити у Требињу, у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републикје Српске“, који се реализује већ једанаест година.

Ивана Ракић је, у име Милорада Арлова, ђаку и спортисти генерације уручила новац.

Ивана Ракић

Након њеног обраћања, матуранти су се фотографисали у сали са својим наставницима и породицама, а онда кренули у матурску шетњу улицама Сочанице. Дружење, односно прославу матурске вечери су наставили у школи, у фискултурној сали.

Текст и фото:

Бранка Јовановић

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер