Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2011-2012 ВЕСТИ 2011-2012 ПРЕДСТАВЉАМО - Учитељско друштво Лепосавић
ПРЕДСТАВЉАМО - Учитељско друштво Лепосавић Ел. пошта
уторак, 28 фебруар 2012 13:27

Учитељско друштво Лепосавић је основано 2006. године,  решењем Министарства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије. Од тада почиње активно да ради. Новим Законом о удружењима од 2011. године, Друштво је извршило пререгистрацију и уписано у Регистар удружења код Агенције за привредне регистре Републике Србије.



Учитељско друштво Лепосавић (УДЛ), броји око 80 чланова, а чине га учитељи из редовног радног односа, као редовни чланови, педагози, психолози и неколико универзитетских професора као придружени чланови.

Приоритетни задаци УДЛ су стручно и педагошко усавршавање својих чланова, учествовање у иновирању васпитно-образовног процеса и допринос унапређивању педагошке теорије и праксе.

УДЛ  је организовало и реализовало велики број стучних семинара из различитих области,  а првенствено из стручно-методичког и дидактичког усавршавања.

Друштво је активни учесник Зимских сусрета учитеља Србије, Сабора учитеља Србије и многих стручних скупова и манифестација.


Стучна екскурзија, 2007. година


Успешну сарадњу УДЛ остварује са другим учитељским друштвима, издавачким кућама, Учитељским факултетом из Призрена са седиштем у Лепосавићу, а нарочито са Савезом учитеља Републике Србије.

Председник УДЛ од оснивања до данас је Батица Николић, дипломирани педагог и професор-специјалиста методике наставе.

На Скупштини СУРС-а, децембра 2011. године, одржане на Златибору, Батица Николић је изабран за председника Надзорног одбора СУРС-а.

У наредном периоду и тешкој политичкој и безбедоносној ситуацији на Косову и Метохији, где му је и седиште, УДЛ ће наставити са успешним радом и планираним активностима.

Велики број радника наше школе су чланови овог друштва.


 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер