Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2014/2015 ВЕСТИ 2014-2015 Прослава Светог Саве - школске славе 2015.
Прослава Светог Саве - школске славе 2015. Штампа Ел. пошта
понедељак, 02 фебруар 2015 13:25


27. јануар 2015. године

Прослава Светог Саве започела је пресецањем славског колача у просторији школе. Домаћини ове године били су најстарији радници школе, Миленка Вукашиновић и Миле Милентијевић.



Овом чину су присуствовали радници школе, родитељи и остали гости.



Директор школе, Драган Радовановић, је том приликом уручио захвалнице МЗ Сочаница, Учитељском друштву Лепосавић, Канцеларији за КИМ и градоначелнику општине Лепосавић  Драгану Јаблановићу, за успешну сарадњу са нашом школом.



Ученици школе и њихови наставници су припремили богат културно-уметнички програм који је изведен у Дому културе у Сочаници.



Након уводне речи, директор школе је уручио Светосавску повељу учитељу Милету Милентијевићу, за изузетан допринос у образовању и васпитању генерација ученика. Одлуком Наставничког већа школе ова награда се уручује по први пут.




Учешће у програму узели су ученици од 1. до 8. разреда, а као гости једну тачку су извели и предшколци из ПУ "Бамби" из Сочанице.






Драмска секција је успешно извела Нушићев комад за децу "Растко Немањић".



Један број ученика присуствовао је литургији у манастиру "Усековање св. Јована" у Сочаници. Том приликом, од старешине манастира, сви ученици су добили вредне поклоне.


Велики број ученика били су учесници Светосавског ликовног и литерарног конкурса на тему Свети Сава. Најбољи ученици су награђени.


Анђела Симић, 7. разред - ПРВА НАГРАДА



Николина Милићевић, 5. разред - ДРУГА НАГРАДА



Предраг Милић, 8. разред - ТРЕЋА НАГРАДА


Награде за литерарне радове добили су: Александра Николић, 8. разред, Милена Јевтић, 7. разред и Кристина Новаковић, 8. разред.

Награду за освојено 1. Место на наградном конкурсу „И ја знам да пројектујем“ за цртање 3Д модела школе добиле су  Милица Радоичић и Леонора Краговић, ученице 6. разреда.


Изложбу радова ученика на тему СВЕТИ САВА можете погледати овде.

Награђене литерарне радове можете прочитати овде.


Локална телевизија РТВ "Мир" из Лепосавића пропратила је цео овај догађај, тако да снимак приредбе можете погледати овде.



 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian