Почетна ЗАВРШНИ ИСПИТ Завршни испит 2016 Попуњавање листе жеља !!!!
Попуњавање листе жеља !!!! ПДФ Штампа Ел. пошта
четвртак, 23 јун 2016 09:30


Поштовани родитељи, драги ученици. У овом делу покушаћу детаљније да вам објасним поступак попуњавања листе жеља.

 

Укупан број бодова које носите са успеха ученика у 6, 7. и 8. разреду, као и број бодова са завршног испита је објављен на сајту школе Коначни резултати - Завршни испит 2016.


Укупан број поена можете проверити и на званичном сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије на адреси  http://www.upis.mpn.gov.rs/ уносом ваше шестоцифрене шифре.

У конкурсу, који сте добили, имате детаљан списак свих школа у Србији са свим детаљима везаним за ту школу, шифра, назив школе, профил и број ученика који та школа прима у новој 2016/2017. школској години.

Конкурс у дигиталном формату можете погледати и на сајту Министарства просвета на адреси: http://www.mpn.gov.rs/katalog/katalog.html




Прочитајте упутство за попуњавање листе жеља.




Овде морам да напоменем да НЕМОЈТЕ САМИ ДА ПОПУЊАВАТЕ ОБРАЗАЦ ЗА ЛИСТУ ЖЕЉА да не бисте направили грешку код уноса редоследа школа или шифру жељене школе, зато што је после тога веома тешко наћи одговарајући образац.


Листу жеља попуните на папиру А4 као у примеру на слици.



Молим вас да ово схватите озбиљно, и немојте да попуните листу жеља са мање од 10 школа јер такву нећемо примити, а можете уписати максимално 20 профила. 

На дан попуњавања листе жеља, 25. и 26. јуна (субота и недеља) од 8.00 до 16.00 часова, у школи ће бити и ваше разредне старешине које ће вам помоћи око попуњавања обрасца за листе жеља.

Треба нагласити да ваши родитељи морају да потпишу листу жеља, па је неопходно да и они тог дана буду са вама.


Када будете попуњавали овакву листу жеља водите рачуна о вашем збирном броју бодова и броју бодова који су имали ученици у ранијим школским годинама за одговарајући профил.



Са слике видимо да је за МЕДИЦИНСКУ ШКОЛУ, профил МЕДИЦИНСКА СЕСТРА - ТЕХНИЧАР у прошлој школској години, ученик који је имао највише бодова био са 98,5, а ученик са најмањим бројем бодова био је са 89,96.

Такође, у конкурсу погледајте и колико ученика уписује та школа у овој школској години.

Такође, можете погледати и за раније школске године. Међутим, треба нагласити да ће овај податак да вам послужи само као смерница у попуњавању листе жеља, јер нико вама не може рећи колико је то бодова потребно ове године за упис у том профилу, јер то зависи од интересовања ученика, њиховог броја бодова.


Такође, на сајту http://www.upis.mpn.gov.rs/ можете видети и како се кретао број бодова за упис у средње школе за прошлу годину - у делу ПРЕТХОДНА ГОДИНА (2015).


На дане попуњавања листе жеља, (25. и 26. јуна од 8.00 до 16.00 часова),  покушајте да се мало организујете да не бисте сви дошли у исто време и тако непотребно чекали. За једног ученика нама ће требати око 10 до 15 минута за унос и обраду листе жеља.


Школска уписна комисија.

Последње ажурирано четвртак, 23 јун 2016 18:03
 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер