Матуранти 2017. Штампа Ел. пошта
понедељак, 19 јун 2017 11:25


17. јун 2017.године

Још једна генерација матураната осмог разреда завршила је своје школовање.


На свечаности су уручене и дипломе, похвале и награде најуспешнијим ученицима у школској 2016/2017. години.


Стефан Миленковић, ШАХ, 1. место - општински ниво


Милица Радоичић, ТИО, 3. место - општински ниво


Дијана Милентијевић, БИОЛОГИЈА, 3.место - општински ниво


Марта Ђурић, ТИО, 1. место - општински ниво


Мартина Виторовић, СРПСКИ ЈЕЗИК, 3. место - општински ниво

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА, 1. место - општински ниво


Вук Јованович, ИСТОРИЈА, 2. место - општински ниво


Николина Милићевић, ТИО, 2. место - општински ниво

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА, 2. место - општински ниво


Павле Трифуновић, МАТЕМАТИКА, 2. место - општински ниво


Огњен Милошевић, МАТЕМАТИКА, 1. место - општински ниво


Огњен Благојевић, МАТЕМАТИКА, 1. место - општински ниво


Ученицима се обратио Иван Лемпић, професор енглеског језика. Поштоване колеге, драги родитељи, ученици и сви пријатељи ОШ "Вук Караџић" у Сочаници.

Ја вам се данас обраћам у својству наставника наших матураната, који су похађали и данас завршавају ову школу. У име свих запослених ове школе морам прво да се захвалим родитељима који су овој школи на васпитање и образовање поверили оно највредније што су у животу стекли - своју децу.

Обраћам се колегама наше школе који су били предани мисионари, који су данашње матуранте уз образовање учили самопоштовању и откривали им племенитост коју деца носе у себи, а да тога често нису била ни свесна.Родитељи, ваша деца су подстицана да уче, а професори свој ауторитет нису стицали са претераном строгошћу и самовољом, већ праведношћу и недвосмисленим договором, којег обе стране треба да се придржавају.

Ја, а верујем и сви ви, осећам да смо заједничким радом успели да нашу децу од оних малих девојчица и дечака проведемо кроз бурни период одрастања и преведемо у младе и одговорне људе, извлачећи из њих оно најбоље што је у њима скривено и подижући њихов углед у њиховим сопственим очима.


Драги наши матуранти, гледајући вас вечерас дотеране, насмејане, младе и пуне позитивне енергије, размишљао сам о томе хоћете ли успети да задржите тај оптимизам и у времену које долази. Већина вас, а можда и сви, отићи ћете у изабране средње школе а касније на студије и када дипломирате постаћете професори, лекари, адвокати, судије, инжењери ... И тада ће доћи нови изазови.


Љиљана Путник, одељенски старешина 8-1


Али, знамо да ћете својим даљим радом и залагањем оправдати поверење својих родитеља али и нас наставника који смо већи део свог живота посветили овом плементитом позиву.


Лидија Васић, одељенски старешина 8-2

Не заборавите ваше корене и увек се радо сећајте ваше школе, учитеља, наставника, директора, педагога, Миленке, Надице, Рада и других људи који су имали великих заслуга да стигнете тамо где сте наумили.

Зато порука коју вам на крају преносимо је да када бирате страну будете увек на страни добра, а ако се не сетите нити једне моје речи, сетите се древних и мудрих речи које је изрекао Патријарх Павле:

"Човек не може да бира време у којем ће се родити и живети; од њега не зависи ни од којих родитеља ни од ког народа ће се родити,али од њега зависи како ће поступати у датом времену: да ли као човек или као нечовек без обзира на то у ком народу и код којих родитеља".


Као гост ове свечаности био је и Драгомир Секулић, писац из Лепосавића, који је говорио своје стихове, а том приликом је поклонио своје књиге најуспешнијим ученицима школе.

Одлуком Наставничког већа, за спортисту генерације 2016/2017. године проглашена је Ђина Миладиновић.Најуспешнији ученик ове генерације је Анастасија Јевтић, која је изабрана за ученика генерације 2016/2017., носилац је Вукове дипломе, на општинским такмичењима освојила је 3. место из историје и српског језика, 1. место из књижевне олимпијаде и хемије.Након свечаности, ученици су прошетали улицама Сочанице, а прослава је настављена у фискултурној сали.


Видео извештај са овог догађаја погледајте на сајту РТВ "Мир" из Лепосавића, кликом на слику.СРЕЋНО, ДРАГИ МАТУРАНТИ !!!!Текст: Славиша Богићевић

Фото: Саша Јовановић
 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian