Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2019-2020 ВЕСТИ 2019-2020 Најбољи у школској 2019/2020. години
Најбољи у школској 2019/2020. години Ел. пошта
понедељак, 29 јун 2020 10:13

 

На крају сваке школске године издвајају се ученици који су својим залагањем заслужили да понесу епитет најбољи.

У овој 2019/2020. школској години издвојили су се ученици завршног разреда и то:

- Дара Антосијевић, носилац Вукове дипломе, Ученик генерације школске 2019/2020. године

- Василије  Ракић, Спортиста генерације за школску 2019/2020. годину




Дара Антосијевић, рођена 25.10.2005. године у Косовској Митровици, са породицом живи у Каменици.

"Из школе памтим само лепе успомене, јер ружних није ни било. Имала сам срећу да ми увек предају добри и цењени наставници, који су нас, поред свог предмета, учили и правим људским вредностима. Схватила сам да оцене и све те похвале не вреде ништа ако се човек не води правим вредностима у животу. Наставници су нам стално говорили да је знање вечно а оцена пролазна, да је она ту само да покаже нашу спремност у датом тренутку" - каже наш најуспешнији ученик.

 



"Захваљујући нашим наставницима, а пре свега Светлани Радосављевић и Милици Миладиновић, ја сам освајала разна места на многим такмичењима. Иако тако не делује, наставници имају велики утицај на ученика. Почела сам сасвим случајно да идем на такмичења, а то ми је постала нека врста хобија. Нисам осећала никакав притисак од наставника. Хтела бих да поручим свим ученицима да могу да постигну све уз мало среће и труда, а уз много вере у себе. Нисам очекивала да ћу постати најбољи ученик, једноставно сам се трудила и давала све од себе и та награда је сама дошла. Своје школовање настављам кроз средњу медицинску школу и факултет, а онда, ако се добро покажем, можда завршим и додатне студије" - речи су Даре Антосијевић.





Василије Ракић, рођен је 13.01.2006. године у Косовској Митровици, са породицом живи у Сочаници.

"Спортом се бавим од своје шесте године. Иако је фудбал моја највећа љубав од малена, први спорт који сам тренирао био је карате. У овом спорту био сам веома успешан. Освајао сам турнире и многе награде на општинским и окружним такмичењима. Ипак, љубав према фудбалу надјачала је карате, тако да је од моје осме године овај спорт постао најважнији део мог одрастања. ФК "Сочаница" и тренер Небојша Јовановић су ме научили првим "корацима" у фудбалу. Са овим клубом добио сам доста медаља и пехара. Био сам проглашен и за фудбалера године. Са десет година прешао сам у ФК "Космет" из Лепосавића, код тренера Небојше Нинића. И у овом клубу показао сам квалитете, па сам више пута проглашаван за играча турнира. Наравно, све награде и постигнућа нису дошла сама од себе, већ сам много времена и труда посветио тренинзима. Зато је учење трпело, али сам задовољан и успехом постигнутим у школи. Своје даље школовање наставићу у Београду, а фудбалску каријеру наставићу у ОФК "Београд", где сам пре извесног времена био на проби."



"Моју љубав према фудбалу и мој досадашњи успех приметили су и наставници моје школе, тако да сам проглашен за спортисту генерације за школску 2019/2020. годину. То ми много значи и веома сам поносан. Својим другарима  и  будућим ученицима поручио бих да се баве спортом, јер се на тај начин расте и живи здраво, а слободно време је искоришћено правилно. Трудићу се да успем у овом спорту, а учење нећу запоставити" - речи су Василија Ракића.



Директор школе, Драган Радовановић, свечано је уручио признања најбољим ученицима.





ЧЕСТИТАМО ДРАГИ УЧЕНИЦИ,


СРЕЋНО У ДАЉЕМ ШКОЛОВАЊУ !!!!


 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian