Почетна ВЕСТИ ВЕСТИ 2022-2023 Млади песници – учесници Дечје књижевне колоније у Дољевцу
Млади песници – учесници Дечје књижевне колоније у Дољевцу ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 18 октобар 2022 20:34

 

 

У периоду од десетог до петнаестог октобра, четири ученице наше школе: Магдалена Вучинић, Теодора Милановић, Ана Благојевић и Даница Трифуновић, биле су учеснице Дечје књижевне колоније у Дољевцу, која се ове године одржала по 13. пут. Поред деце из Сочанице, учесници колоније су били и ученици из Блаца, Прокупља, Ниша и Крагујевца.

 

Учеснике је срдачно дочекао директор Јавне библиотеке, Боги Митић, у просторијама исте, и пожелео им добродошлицу. Након директоровог представљања, у библиотеци је наступила фолклорна секција „Опанчићи“ из Дољевца, а затим су се представиле још две учеснице са по једном изворном песмом.

 

Ученице су биле смештене у угоститељском објекту „Мали Рај“, у којем су поред смештаја и хране, имале свакодневно организоване активности са песницима, професорима књижевности, које су се огледале у виду бројних креативних радионица.

 

Осим радионица на којима су писале и тако остављале траг у времену, током боравка у Дољевцу, ученици су обишли споменике на Чегру и Бубњу, као и Аква парк у овом месту.

 

Време им је у књижевном дружењу брзо прошло, а још брже дошао тренутак за повратак кући. Сви учесници колоније су се растали тужна срца, а ученице из Сочанице су склопиле пријатељства са свима, који су тих дана боравили у Дољевцу. Скривена суза у оку, али осмех на лицу и нада да ће се следеће године у ово време опет окупити на истом месту, спремни да нижу неке нове стихове.

 

Ученици су са наставницом кренули пут Сочанице са плакетама у рукама, које ће их увек подсећати на једно лепо дружење, и ново предивно искуство.

Текст и фото:

Бранка Јовановић

 

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер