Почетна УЧЕНИЦИ Ученичке вести XIV МЕЂУНАРОДНИ ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕ РЕКРЕАЦИЈЕ „ТАРА 2012."
XIV МЕЂУНАРОДНИ ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧЈЕ РЕКРЕАЦИЈЕ „ТАРА 2012." Ел. пошта


Асоцијација „Спорт за све“ Београда jе, у сарадњи са Центром  дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда, а уз подршку Министарства просвете, Министарства омладине и спорта, Министарства за Косово и Метохију, од 20. до 26. фебруара 2012. године, у дечјем одмаралишту Митровац на истоименој висоравни планине Таре, четрнаесту годину за редом организовала Међународни зимски фестивал дечје рекреације   „Тара 2012.“


Дечје одмаралиште Митровац, смештено на надморској висини од 1082м.

Фестивал, чија је основна идеја ЗДРАВЉЕ, ЗНАЊЕ, ЗАБАВА, је намењен деци узраста од 10 до 14 година који ће са тимом аниматора Асоцијације ”Спорт за све” Београда и професора  са Факултета за спорт и физичко васпитање Београда учествовати у низу спортско-рекреативних, едукативних и забавних  садржаја.



Сваки учесник Фестивала првог дана добија идентификациону картицу са својим бројем за евидентирање учешћа у програмима. На крају, сходно броју освојених поена учесницима се додељују дипломе (“Мајстор снежних падина”, “Снежни АС”, или “Шампион 100%”)


Фестивалски програм обухвата спортско-рекреативне садржаје на снегу и спортским теренима, едукативне и креативне радионице и вечерње забавне активности.

- Поздрав сунцу-јутарња гимнастика

- Алпско и нордијско скијање (обука и усавршавање)


- Клизање

- Клискање

- Аеробик на снегу,одбојка са пилатес лоптама, надвлачење конопца, фризби и бадминтон на снегу, фудбал на снегу


- Пешачке туре (до Козје стене, „Тепих ливаде”, ловачких чека и хранилица за срне, станишта Панчићеве оморике и других места у близини објекта)

- Оријентационе игре, потрага за благом,

- Пливање

- Поподневни програм (у затвореном простору) : пикадо, креативне  радионице, “Човече играј, не љути се”; фолклорне радионице

- Контакт клуб за наставнике

- Вечерњи програм (маскенбал, талент схоw-покажи шта знаш, дискотека)



20 ученика наше били су учесници овог фестивала,а поред њих било је доста ученика уз других школа из Србије и Републике Српске. Поред наше школе, са Косова и Метохије били су ученици из Косовске Митровице и Бабиног Моста. 


Целокупни аранжман за наше ученике био је бесплатан. 

Према речима ученика фестивал је био веома занимљив, садржајан и интересантан. Сви су се лепо провели и овим путем се захваљују организатору овог "зимовања" на Тари.




Више слика погледајте овде.


ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ СА ТАРЕ 










на врх странице


 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер