Почетна ТАКМИЧЕЊА 2011-2012 43. државно такмичење основаца "Шта знаш о саобраћају"
43. државно такмичење основаца "Шта знаш о саобраћају" Штампа Ел. пошта
среда, 30 мај 2012 18:26


У петак и суботу, 25. и 26. маја 2012. године у организацији Ауто-мото савеза Србије и Друштва наставника техничког образовања Србије уз подршку Министарства просвете, Министарства унутрашњих послова, ауто-мото друштава и школа одржано је 43. Државно такмичење основаца “Шта знаш о саобраћају” у Пожаревцу. Овим такмичењем су обухваћени ђаци од 7 до 15 година старости који се на овај начин едукују и припремају за безбедно учешће у саобраћају.


Преко 200.000 основаца учествовало у овогодишњем циклусу такмичења "Шта знаш о саобраћају"


Учествовало је  108 ученика из 27 округа Србије који су били најбољи у целом циклусу такмичења  (школска, општинска, окружна и државно) којим је обухваћено 200.000 основаца из целе Србије. Након надметања у  познавању саобраћајних прописа, вожњи на полигону спретности и полигону практичног понашања у саобраћају, Србију ће у Пољској на Европском такмичењу у познавању саобраћаја које се одржава крајем септембра, представљати две девојчице и два дечака из млађе групе узраста од 10 до 12 година - Катарина Рајковић из екипе Београд И, Каролина Кардош из западнобачког округа, Милош Марковић из браничевског и Бојан Зделар из сремског округа.



У појединачном пласману борба је била врло изједначена па су у старијој групи по две девојчице делиле прво, друго и треће место, слична ситуација је била код дечака, а о најбољима је одлучило само пар поена разлике.




Ученик 5. разреда наше школе ВИДАК МИЛАДИНОВИЋ, учествовао је на овом такмичењу и остварио запажене резултате. Честитамо !!!!





Резултате са овог такмичења можете погледати овде.



Материјал преузет са сајта АМСС. Опширније погледајте овде




 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер