Попуњавање листе жеља !!!! ПДФ Штампа Ел. пошта
субота, 23 јун 2012 09:30


Поштовани родитељи, драги ученици. У овом делу покушаћу детаљније да вам објасним поступак попуњавања листе жеља.

Наиме, ви већ знате колико имате збирно поена. То можете израчунати ако саберете просек у 6., 7. и 8. разреду и тај збир помножите са 4.


БРОЈ БОДОВА СА ЗАВРШНОГ ИСПИТА - ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И МАТЕМАТИКЕ - ПОНИШТЕН ЈЕ ОДЛУКОМ РЕПУБЛИЧКЕ УПИСНЕ КОМИСИЈЕ, детаљније овде.


Укупан број поена можете проверити и на званичном сајту Министарства просвете Републике Србије на адреси  http://www.upis.mpn.gov.rs/ уносом ваше шестоцифрене шифре.

У конкурсу, који сте добили, имате детаљан списак свих школа у Србији са свим детаљима везаним за ту школу, шифра, назив школе, профил и број ученика који та школа прима у новој 2013/2014. школској години.
Прочитајте упутство за попуњавање листе жеља.
Овде морам да напоменем да НЕМОЈТЕ САМИ ДА ПОПУЊАВАТЕ ОБРАЗАЦ ЗА ЛИСТУ ЖЕЉА да не бисте направили грешку код уноса редоследа школа или шифру жељене школе, зато што је после тога веома тешко наћи одговарајући образац.


Листу жеља попуните на папиру А4 као у примеру на слици.Молим вас да ово схватите озбиљно, и немојте да попуните листу жеља са мање од 10 школа јер такву нећемо примити, а можете уписати максимално 20 профила. 

На дан попуњавања листе жеља, 26. и 27. јуна од 8.00 до 15.00 часова, у школи ће бити и ваше разредне старешине које ће вам помоћи око попуњавања обрасца за листе жеља.

Треба нагласити да ваши родитељи морају да потпишу листу жеља, па је неопходно да и они тог дана буду са вама.


Када будете попуњавали овакву листу жеља водите рачуна о вашем збирном броју бодова и броју бодова који су имали ученици у ранијим школским годинама за одговарајући профил.Са слике видимо да је за МЕДИЦИНСКУ ШКОЛУ, профил МЕДИЦИНСКА СЕСТРА - ТЕХНИЧАР у прошлој школској години, ученик који је имао највише бодова био са 98,5, а ученик са најмањим бројем бодова био је са 89,96.

Такође, у конкурсу погледајте и колико ученика уписује та школа у овој школској години.

Такође, можете погледати и за раније школске године. Међутим, треба нагласити да ће овај податак да вам послужи само као смерница у попуњавању листе жеља, јер нико вама не може рећи колико је то бодова потребно ове године за упис у том профилу, јер то зависи од интересовања ученика, њиховог броја бодова.


Детаљно о упису у средњу школу, као и о минималном броју бодова за КОСОВСКО-МИТРОВАЧКИ ОКРУГ можете погледати овде.

У школи постоји овај информатор у штампаном формату, тако да можете да се информишете и за све остале школе у целој Србији.


На дане попуњавања листе жеља, (26. и 27. јуна од 8.00 до 15.00 часова),  покушајте да се мало организујете да не бисте сви дошли у исто време и тако непотребно чекали. За једног ученика нама ће требати око 10 до 15 минута за унос и обраду листе жеља.

Последње ажурирано уторак, 25 јун 2013 10:45
 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер