Почетна АРХИВА ШКОЛСКА 2012-2013 ВЕСТИ 2012-2013 Екскурзија ученика 8. разреда - Зрењанин 2012
Екскурзија ученика 8. разреда - Зрењанин 2012 ПДФ Ел. пошта
среда, 10 октобар 2012 00:00

 

Ученици осмог разреда 5. октобра посетили су град Зрењанин, Београд, Опленац и Шумарице поводом “Дечије недеље”. Ишла су деца из Бабиног моста, Грачанице, Сушице и осталих делова Косова.

Прво су посетили Шумарице, споменик.




После тога кренули су ка Опленцу. Ту је одржана манифестација поводом преношења посмртних остатака краља Петра Карађорђевића и Олге Карађорђевић. Преспавали су у студенском дому “Ангелина Којић”.





Ујутру су се запутили ка Скупштини Србије.Ту су деца са Косова и Метохије добили су поклон пакетиће и мајице са ознаком “Моја Србија”.

Ту је се обратио шеф канцеларије за Косово и Метохију. Он је деци поручио да уживају у ђачком добу и у свим школским предметима, без обзира да ли их воле или не, јер ће те моменте памтити читав живот.




”Једног дана, неко ће од вас постати посланик или председник Скупштине Србије. Воли вас ваша Србија и увек мисли на вас, знају то и ваши родитељи”, рекао је Вулин.




После тога, кренули су на Царску бару. Ту су деца посетила музеј и одгледали филм. Увече, деца су имала пријем у Скупштини града Зрењанина. После тога, отишли су у позориште Јаша Томић“ да одгледају представу. Када су одгледали представу, запутили су се ка дому.




Сутра ујутру је било време за полазак. Сутра су посетили Зоо врт у Београду. Прошетали су кроз Кнез Михајлову улицу. Чекао их је ручак у McDonalds’-у . После тога кренули су на Косово. Вратили су се у недељу увече 7.октобра.




Чули смо и утиске деце која су била, и рекли су да је ово било лепо, и да ће памтити читавог живота.Bottom of Form




Захваљујемо Милици Милетић, ученици 8. разреда на овом извештају.

 

 
 

Језик

Serbian English French German Italian Russian
Банер
Банер
Банер